Konjunkturen i Stockholm

Konjunkturen i Stockholm starkare än normalt

Konjunkturen i Stockholm fortsätter att vara stark. Men konjunkturen bromsas tyvärr av ett par anledningar enligt Stockholmsbarometern från Stockholms handelskammare.

Stockholmsekonomin hålls tillbaka av den högsta arbetskraftsbristen som någonsin uppmätts. Det är svårt att hitta kompetens. Kompetensbristen förvärras dessutom av bostadsbrist. Att hitta bostad som nyinflyttad är inte enkelt. Därtill, som lök på laxen, är det svårt att hitta bra kontorslokaler. Lokal- och kompetensbrist är identifierade som de största hindren för fortsatt tillväxt enligt företagen själva.

Många företag börjar, i väntan på en politisk lösning att öka antalet bostäder, kontorslokaler och förbättrad infrastruktur, att eftersöka nya arbetssätt. Nya arbetssätt kräver effektiv och användarvänlig teknik, både kring kommunikation, möten och tillgång till arbetsflöden och information. En lösning är att tillgängliggöra kompetens genom digitala lösningar. Att experten finns tillgänglig ett par bord bort är inte lösningen. Den kostnadseffektiva digitala lösningen är att experten finns ett par klick bort.

Det händer mycket på arbetsplatserna för att kunna fortsätta tillväxten under rådande tillväxthinder. Man uppdaterar arbetsteknik och arbetssätt för att fortsätta att öka produktivitet och kvalitet, men också för att öka välbefinnandet hos personalen. Att slippa onödiga och tidskrävande resor, istället för att kunna jobba därifrån man väljer att vara, är en bra start. Bra kontorsteknik och moderna arbetssätt har blivit viktiga konkurrensmedel. Vi bygger inte kontorslokaler eller sköter dina rekryteringar, men vi har teknik och kunskap för att hjälpa dig att möta och övervinna tillväxthindren.

Vill ni ha hjälp att effektivisera er arbetsplats? Hör av er till oss för ett förutsättningslöst möte om innovativ teknik för ditt kontor. En effektiv videokonferenslösning kan innebära stora effektiviseringar för geografiskt spridda arbetsgrupper. Interaktiva möteslösningar eller digitala lösningar för att tillgängliggöra dokument. Eller användarvänliga kommunikationslösningar som visar interninformation, KPI:er eller annan relevant och målgruppsanpassad företagsinformation via digitala skärmar och mobiler.

Vi finns bara ett klick bort. Vi kan hjälpa er med att fortsätta tillväxten.

Fyll i kontaktformuläret och klicka skicka så hör vi av oss för ett fysiskt eller digitalt möte.

Du kan läsa Stockholmsbarometern här

Ha en fortsatt bra sommar!

/Prodoc

 

 

Share on FacebookShare on LinkedInGoogle+Tweet about this on Twitter