20170216_163601 kopia 2
Joakim Johansson, CEO Netprint skakar hand med Staffan Bjurström, CCO Prodoc

Prodoc inleder samarbete med Netprint Solution kring mjukvaror för dokument- och utskriftshantering

Pressmeddelande:

Effektiva mjukvaror som underlättar slutanvändarens vardag inom dokument- och utskriftshantering är en mycket viktig del av Prodocs tjänsteerbjudande till marknaden. Prodoc tar nu ytterligare ett stort kliv för att bredda erbjudandet inom detta område och ingår ett strategiskt och långsiktigt samarbete med Netprint Solution Göteborg AB.

Netprint Solution har ingen motsvarighet i Norden gällande erfarenhet av högkvalitativa paketeringar, kompetens och bredd av mjukvaror i sin portfölj. De erbjuder marknadens främsta produkter och tillför dessutom egen expertkompetens på området. De olika mjukvarorna inom dokument- och utskriftshantering hjälper slutanvändaren att hantera anpassade lösningar för att öka tillgänglighet och säkerhet och effektivisera sin drifts- och kostnadskontroll. En positiv effekt av större kontroll och färre utskrifter är en minskad miljö- och klimatbelastning.

De utvalda mjukvarorna är skalbara och utvecklingsbara vilket borgar för trygga, effektiva och långsiktiga lösningar som är anpassningsbara efter slutanvändarens behov och önskemål.

”Vi är mycket nöjda att inleda ett långsiktigt samarbete med Netprint Solution som är branschens bästa leverantör inom området. Vi vet hur viktigt det är att tillföra effektiva, skalbara och anpassade mjukvaror för våra kunder. Med rätt mjukvara kan man effektivt hantera antalet utskrifter och därmed minska kostnader och klimatbelastning. Man kommer även att ha möjligheten att drastiskt öka säkerheten i hantering av dokument och utskrifter” säger Sture Himledahl produktchef inom Documentation på Prodoc

”Vi ser mycket fram mot samarbetet med Prodoc som har en unik position på den svenska marknaden som oberoende leverantör av print- och dokumentlösningar. I sin position kan Prodoc alltid prioritera kundbehovet vilket medför en kundorienterad leverans och en ständig tjänsteutveckling i partnerskap med kunden” säger Johnny Ribohn på Netprint Solution.

***

Om Prodoc
Prodocs vision är att göra arbetsplatser effektivare. Prodoc skapar moderna och användarvänliga tjänster med fokus på informations- och dokumenthantering, videomöten och mötesteknik. Prodoc levererar verktygen som spar tid och skapar effektiva arbetsplatser med miljö, individ och service i fokus. Vi hjälper våra kunder att frigöra tid till sin kärnverksamhet. Prodoc har kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Malmö. Prodoc består av ca 100 medarbetare och omsätter (2016) ca 250 miljoner kronor.

Sedan januari 2014 är Prodocs nya huvudägare det sydafrikanska IT-bolaget Nashua Limited. Nashua är marknadsledande i Sydafrika och levererar produkter och tjänster för kommunikationslösningar och dokumenthantering. Nashuas moderbolag Reunert Limited är noterat på Johannesburg Stock Exchange. 2016 omsatte Reunert Limited 5,7 miljarder SEK med c:a 6.500 anställda i koncernen.

Om Netprint
Netprints vision är att vara Nordens ledande företag inom dokument- och utskriftshantering. Med 30 år på den svenska marknaden finns ett stort förtroendekapital inbyggt i företaget vilket vi på Netprint tänker vårda och utveckla långt in i framtiden.

Vår roll är att förse våra kunder med system som underlättar vardagen inom dokument- och utskriftshantering. Med en mycket stark och strategisk produktportfölj kombinerat med ”top-notch”-kompetens inom vårt område hjälper vi kunder genom hela processen från strategi till genomförande och förvaltning. Vi ska fortsätta vår väg framåt som Nordens ledande företag inom vår nisch genom att ta till vara på och utveckla den kompetens som finns i vårt företag.

netprint.se

För mer information, kontakta:

Sture Himledahl
Product Manager Documentation, Prodoc Svenska AB
shl@prodoc.se

Staffan Bjurström
CCO, Prodoc Svenska AB
sbm@prodoc.se

Johnny Ribohn
Strategic Alliance Manager, Netprint Solution Göteborg AB
Johnny.ribohn@netprint.se

Share on FacebookShare on LinkedInGoogle+Tweet about this on Twitter