AV över IP Radisson
Radisson Blu Royal Viking

AV över IP på Radisson Blu Royal Viking

Med Sveriges mest centrala läge just bredvid Stockholms Centralstation, ligger Radisson Blu Royal Viking Hotel

Hotellets unika läge mitt i Stockholm city gör Radisson Blu Royal Viking till en av landets mest populära mötesplatser, vilket ställer höga krav på mötesrumstekniken.

Konferensvåningen på hotellet rymmer 13 konferenslokaler i olika storlekar upp till 150 personer. Hotellet med 459 rum i kombination med det centrala läget innebär att det är många viktiga möten som genomförs dagligen. Mötescentret är utformat med fokus på ljus, luft, bekvämlighet och teknologi. Många av mötesrummen har panoramafönster riktade mot Vasagatan.

Fysiska och digitala upplevelser som bidrar till en positiv möteskultur

positiv möteskultur

Man skulle kunna jämföra organisationen kring en konferensanläggning som delarna i en väloljad maskin. Hotellets affärskunder ska ha en riktigt bra fysisk och digital upplevelse som bidrar till en positiv möteskultur. Stabilt trådlöst wifi och flexibla uppkopplingsmöjligheter  med mötesrumstekniken i kombination med BYOD (Bring Your Own Device) ska fungera snabbt och smärtfritt varje gång ett nytt sällskap tar ett affärsmöte. Det kräver effektivitet och flexibilitet av hotellets organisation, allt från konferensavdelningens serviceinriktade värdar till kökets mat och dryck och fläckfri lokalvård. Dessutom ställer det stora krav på den audiovisuella tekniken i mötes- och konferenslokalerna. Behoven är breda och önskemålen är många. När man väl är på plats måste allt fungera utan dröjesmål.  Det är spännande att tänka på hur många beslut, affärer och kreativa idéer som produceras av hotellets mötes- och konferensanläggningar varje dag, vecka, månad och år.

AV över IP

AV över IP

Lösningen som Prodoc har installerat är en IP-baserad lösning med bords-touchpaneler för styrning av ljud, ljus och bild (AV) i varje enskilt mötes- eller konferensrum. Om sällskapet är stort, har man faktiskt möjligheten att dela och styra sin presentation till fler mötesrum samtidigt. Det är intuitivt och enkelt att navigera mellan menyerna i touchpanelen som har profilerats med företagsnamn och namn på mötesrummet. Med några enkla tryck styr du ljus, ljud och presentationer.

– Den användarvänliga tekniken med touchpaneler för att styra mötesrumstekniken uppskattas av hotellets konferensgäster. Våra kunder ska ha en riktigt bra fysisk och digital upplevelse i vår konferens-och mötesanläggning säger Göran Larsson, konferenstekniker på Radissons konferensanläggning.

IP-baserad lösning

 

Mötesrum med de bästa fysiska och tekniska förutsättningarna

Mötesrum med de bästa fysiska och tekniska förutsättningarna

Kombinationen av att befinna sig i Sveriges mest centrala läge i vackert inredda mötesrum med panoramautsikt över den pulserande huvudstaden med den absolut senaste tekniken gör Royal Vikings mötes- och konferensrum till en upplevelse utöver det vanliga.

Vårt tips! Nästa gång du behöver boka en lokal för ett möte med de bästa fysiska och tekniska förutsättningarna, gör det på Radisson Blu Royal Viking: GÖR DET HÄR