Lifesize i Åreakuten

Lifesize är med i Åreakuten

Lifesize är med i Åreakuten, en ny TV-serie producerad av SF Studios. Under juni 2020 hade en ny sjukhus- och räddningsdrama premiär! Åreakuten, som är titeln på serien, är på tio avsnitt. Åreakuten är en ny svensk serie som kan beskrivas som ett ”relationsorienterat sjukhus- och räddningsdrama. Prodoc lånade ut Lifesize Icon 700 med 4K-kamera till produktionen. Videokonferenssystemet är med i många viktiga scener i serien.

Serien handlar om den intensiva och spännande vardagen för räddningstjänst, polis, fjällräddning och sjukvård i vackra Åre med omnejd. Det är en dramaserie som bygger på starka och intressanta karaktärer, vilka vi följer både på jobbet och privat.

”Har nu sett avsnitten! Det är så bra, total feelgood! Lifesize har ju nästan huvudrollen i flera avsnitt! Video är numera en naturlig del på många arbetsplatser. Från kontor till räddningstjänster. Nu under pandemin har videokonferenser varit ett av de absolut viktigaste verktygen för att hålla igång kommunikationen mellan människor. Jag tycker att det är uppmärksamt, realistiskt och kreativt av manusförfattarna att använda video i scenerna. Det visar hur det ser ut på moderna arbetsplatser, fast på ett dramatiserat och underhållande vis! Tack till SF Studios och Prodoc för samarbetet!”
Mikael Olsson, Regional Sales Manager Nordics, Lifesize

Inspelningen av seriens exteriöra scener skedde på plats i Åre. Under hösten 2019 fortsatte inspelningen utomlands, men då i ett mycket avancerat studiobygge i Vilnius, Litauen.  Prodoc lånade ut videosystem och hjälpte till; utbildade och satte upp användarkonton för ett antal videokonferenssystem i 4K från Lifesize, till produktionen.

I serien, vid ett flertal tillfällen i viktiga scener, syns Lifesize Icon 700 med 4K-kamera.
Serien vill givetvis efterlikna verkligheten om hur kommunikation sker på ett effektivt vis för att nå fram med viktig information i akuta lägen. I ett antal nyckelscener från konferensrummen är Lifesize, om än inte en rollinnehavare, en viktig del i scenerna. Produktionen var framförallt mycket imponerade av den extremt höga bildkvaliteten och hur användarvänligt videokonferenssystemet faktiskt var.

”Åreakuten”, vars första säsong är på tio avsnitt, produceras av SF Studios.  Åreakuten visas på Viaplay i Norden under 2020. På rollistan och i bärande roller finns Göran Gillinger, Karin Bengtsson, Mårten Svedberg, Tiril Wishman Eeg-Henriksen och Nadja Halid.

*Foton i artikeln används i samtycke med SF Studios

Länk till Åreakuten på Viaplay här

Läs mer om hur du ökar effektivitet och produktivitet här