Amir Chizari, Riksbyggen
Amir Chizari, CIO Riksbyggen

Riksbyggen förlänger och utökar videoavtal med Prodoc

Pressmeddelande 20180430

Riksbyggen förnyar förtroendet för Prodocs videoleverans med ytterligare en treårsperiod. Videolösningens effektivitet har slagit igenom i organisationen och Riksbyggen väljer nu att utöka den tidigare stora satsningen. Videoleveransen har utökats från 60 system till hela 110 system.

–  Videomöten har blivit en viktig del av Riksbyggens vardag som möjliggör kunskapsöverföring i vår organisation. Samtidigt som tillgängligheten att genomföra möten har ökat, så har antalet resor minskat. Det innebär en effektiv resurs- och tidshantering som dessutom minskar vårt klimatavtryck genom drastiskt färre resor säger Amir Chizari, CIO på Riksbyggen.

För Riksbyggen, med en geografiskt spridd organisation med 2700 anställda och 300 kontor över hela Sverige, är satsningen på video en viktig komponent i ambitionen att integrera och effektivisera organisationens arbete i kombination med en aktiv miljösatsning. Med positiva erfarenheter i ryggen, av de föregående fyra åren, som uppvisat en frekvent och växande användning av video, var ett utökat och förlängt avtal med Prodoc ett enkelt beslut att ta.

– Vi har under samarbetsperioden genomfört över 50 000 videomöten och kan konstatera att vi vill utöka tillgängligheten till alla anställda. De kommer kunna använda videomöten via sina datorer och mobila enheter för att möta våra kunders och marknadens krav säger Amir Chizari, CIO på Riksbyggen.

Videolösningen, baserad på produkter från Lifesize, är en av de största i Sverige. Den bygger på den senaste videotekniken, med enkel anslutning av mobila enheter, med dynamiska telefonkonferenser, streaming, webbmöten med möjlighet att spara inspelningar.

– Riksbyggen utgör ett skolexempel på hur en flexibel videolösning kan skapa effektivitet i tillgången till intern och extern kompetens, samtidigt som man skonar miljön genom modern teknikanvändning säger Daniel Söderberg, Service Development Manager på Prodoc.

Artikel Computer Sweden

Kontakt:
Kenneth Bengtsson, VD, Prodoc
Telefon: 070 712 71 71
E-post: KBN@prodoc.se

Amir Chizari, CIO, Riksbyggen
Telefon: 08-698 41 66
E-post: amir@riksbyggen.se

Läs mer:

Pressrelease 2014  “Prodoc levererar stor videolösning till Riksbyggen”