Deltagarna i Prodoc-laget: Cristofer Bresnik, Sanna Helldén och Henrik Arnbert

Strålande sol och insamlingsstart på Barngolfens första kvaltävling!

I förra veckan gick startskottet för Barngolfens kvaltävlingar.

Först ut var Kungsbacka Golfklubb där tre lag spelade sig vidare till kvalfinalen 11 juni. Själva tävlingen gav drygt 40 000 kr till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och på klubben fortsätter man att stödja insamlingen. Lagen som nu gått vidare kommer möte tre lag från årets två andra kvaltävlingar i Partille 31 maj och på Tjörn 1 juni. Från kvalfinalen som också kommer gå i Kungsbacka går sen två lag vidare till Barngolfen 12 juni på Hills Golf & Sport Club.

Första priset gick till laget från GOT design AB, andra till laget från Prodoc Göteborg och tredje laget från Din Bil Kungsbacka.

IDÉN KRING BARNGOLFEN

Initiativet till Barngolfen kommer från Lasse Kronér som sitter i vårt advisory Board på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Den allra första tävlingen gick av stapeln i maj 2006. Det året genererade Barngolfen i 300.000 kr där 150.000 gick till kostnader för eventet, men mycket har hänt sedan dess, idag är Barngolfen Sveriges största välgörenhetsgolftävling. 2013 drog vi in 1.5 miljoner kr och kostnaden låg en bit under 150.000 kr. Detta är tack vare alla sponsorer och samarbetspartners som lägger ner tid, kraft och pengar för att Barngolfen ska bli världens trevligaste golftävling, för både spelare och publik.

Spelformen för Barngolfen är Texas Scramble ett lagspel där laget består av 3 spelare från ett företag som köpt ett sponsorpaket. Sedan kryddas laget med en celebritet och ett golfproffs som agerar lagkaptener.

Alla pengar som Barngolfen drar in går till ett specifika projekt på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Genom åren har det givit barnen bärbara datorer i trådlöst nätverk (60 st på hela sjukhuset), en läkande trädgård, clowner på sjukhuset, två syskonstödjare, läkande rum på akuten med mera. Detta är projekt som inte hade kunnat genomföras om inte alla generösa företag sponsrat denna golftävling.

Insamlingsmålet är att finansiera ytterligare 11 djungelrum på barnakuten. Syftet är att stärka den läkande kraften och låta barnen tänka på något annat i alla fall för en stund! Klicka här för att kika på tidigare djungelrum som blivit av tack vare Barngolfen.

Läs mer om Barngolfen här

Om Prodoc

Prodocs vision är att göra arbetsplatser effektivare. Prodoc skapar moderna och användarvänliga tjänster med fokus på informations- och dokumenthantering, videomöten och mötesteknik. Prodoc levererar verktygen som spar tid och skapar effektiva arbetsplatser med miljö, individ och service i fokus. Vi hjälper våra kunder att frigöra tid till sin kärnverksamhet. Prodoc har kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Malmö. Prodoc består av ca 100 medarbetare och omsätter (2016) ca 250 miljoner kronor.

Sedan januari 2014 är Prodocs nya huvudägare det sydafrikanska IT-bolaget Nashua Limited. Nashua är marknadsledande i Sydafrika och levererar produkter och tjänster för kommunikationslösningar och dokumenthantering. Nashuas moderbolag Reunert Limited är noterat på Johannesburg Stock Exchange. 2016 omsatte Reunert Limited 5,7 miljarder SEK med c:a 6.500 anställda i koncernen.